dilluns, 30 de març del 2020

Receptes fàcils per fer amb infants



PANCAKES


INGREDIENTS:

300 ml llet

300 g farina

Mig sobre de llevat (El Canario, Royal...)

2 ous

10 g sal

50 g mantega

60g oli girasol

40g sucre

vainilla o canyella (opcional)



Per decorar o acompanyar:

fruites vermelles

plàtan a rodanxes

trossets petits de xocolata

xarop d'auró (jarabe de arce)



VARIANTS:

- Podeu afegir o treure farina amb la finalitat de canviar la textura per què us quedi més o menys esponjosa i consistent.

- Es pot fer sense oli afegint la mateixa quantitat de mantega fosa

- Es poden menjar freds, tot i que es recomana que siguin calents




TEMPS D'ELABORACIÓ: 30 minuts

Barregeu tots els ingredients amb la batedora i deixeu-lo reposar un parell de minuts. Posau una cullerada petita de mantega a la paella i afegiu la massa preparada. Quan comenceu a veure bombolles afegiu plàtan a rodanxes, fuits del bosc o trossets petits de xocolata. Doneu-li la volta i espereu un minut.


Serviu-les calentes amb una mica de xarop d'auró pel damunt.



Arroz con leche

INGREDIENTES

1 l. de leche
¼ l. de nata
115 gr. de arroz
100 grs. de azúcar
6 ramas de canela
2 trozos de corteza de limón
Para el merengue:
3 claras de huevo
3 cucharadas de azúcar
ELABORACIÓN

En una cazuela pon a cocer la nata, la leche, las ramas de canela, las cortezas de limón y el arroz. Remueve cada 4-5 minutos. Cuando esté casi hecho, incorpora el azúcar, mezcla bien y deja cocer un poco más. Retira las ramas de canela y deja enfriar.

Para el merengue, con una batidora de varillas eléctrica monta las claras, cuando estén montadas, añade el azúcar y sigue batiendo hasta que se disuelva el azúcar.

Sirve el arroz en cuencos individuales y encima una cucharada de merengue. Gratina hasta que se dore.

Adorna con unas hojas de menta, y unas frambuesas.
CONSEJO
 A la hora de introducir los cuencos en el horno, es muy importante que sean apropiados para hornear, porque si no se pueden romper con el calor.





GELATINA CASOLANA
Escolliu el color i les formes!
INGREDIENTS
  • 1 sobre de gelatina
  • Aigua
  • Motllos per fer gel

Fer gelatines és molt fàcil i també podem fer que sigui divertit.
Si escollim motllos divertits i amb formes, les nostres gelatines també ho seran.
I el sabor també el podrem escollir: gelatines de maduixa, de llimona etc…

Necessitem un preparat per fer gelatina. Agafem un sobre i seguim les indicacions. Normalment hem d’escalfar 1/4 de litre d’aigua i quan comença a bullir, li tirem el preparat i remenem fins que es dissolgui bé.


Després hi afegim 1/4 de litre d’aigua freda i remenem.
Posem la gelatina als motllos i ho posem a la nevera unes 3 hores.
Per desmotllar la gelatina podem submergir els motllos uns segons en aigua calenta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.